first fixed slider

IKKE GÅ HJEMMEFRA UTEN SOLBESKYTTELSE

UV1

UV-FILTRE: DERFOR ER DE VIKTIGE

Det er umulig å overdrive den skaden som solen – spesielt sollysets ultrafiolette stråler – gjør på huden. I tillegg til en meget reell risiko for hudkreft mener mange hudleger at UV-stråling, både UVA-typen som trenger dypt inn og UVB som skader på overflaten, er den største enkeltstående årsak til for tidlig aldring og skade på huden. Enten det er snakk om rynker, tap af fasthet, pigmentflekker eller tørrhet, så gjør solen det verre. En bredspektret solbeskyttelse, som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler er avgjørende for huden.

HVILKEN TYPE SOLFILTER?

Solbeskyttelsesprodukter inneholder UV-filtre som kan deles opp i kjemiske (organiske ) og fysiske (mineral) filtre. De organiske filtrene ”absorberer” solstrålerne og omdanner dem til varme. De mineralske filtrene reflekterer derimot solens stråler. 

UV2
UV3

HVA ER SPF?

SPF = Sun Protection Factor (solbeskyttelsesfaktor)

Alle solbeskyttelsesprodukter skal i dag være merket med hvilken solbeskyttelsesfaktor de inneholder. Solbeskyttelsesfaktoren beskriver hvor stor andel av UVB-stråler som avverges før de når huden. Jo høyere solbeskyttelsefaktor, jo høyere beskyttelse, men husk alltid å gjenta påføringen ofte i løpet av dagen.

15-20 Medium Beskyttelse
30-50 Høy Beskyttelse
50+ Meget Høy Beskyttelse

UV-FILTRE KAN TILSETTES I ALLE HUD- ELLER HÅRPLEIEPRODUKTER

Etterhvert som vi blir mer oppmerksomme på flere måter solen kan skade huden på, har SPF-beskyttelse i høyere grad funnet veien til diverse leppe- og hudpleieprodukter. Det er derfor helt vanlig å finne ansiktskremer med solfaktor. 

 

UV4