first fixed slider

Hva er hyaluronsyre?

Det høres kanskje litt skremmende ut å nevne syre og hudpleie i samme setning, men hyaluronsyre er faktisk en naturlig, strukturell komponent i huden og en superingrediens i hudpleie.

Det er en gel-lignende substans som delvis er laget av polysakkarider som naturlig finnes i kroppen hvor den virker som et bindevev i huden. Vi produserer mindre hyaluronsyre når vi blir eldre noe som betyr at huden raskere mister fuktighet og volum, noe som kan danne fine linjer. 

Man har oppdaget at hyaluronsyre blant annet kan brukes i hudpleie, da det er en fantastisk fuktgiver som kan holde over 1000 ganger sin vekt i vann.

 

 

Produkter med hyaluronsyre

 

Det finnes i dag utallige mengder produkter med et målrettet hyaluronsyreinnhold som forbedrer hudens struktur og fuktighetsnivå. Hyaluronsyre finnes i alt fra hudpleie, som kremer, serum og masker, til sminke og kosttilskudd. Bli klokere på den naturlige superingrediensen her:

Acide4 466x600 M

Hyaluronsyrens velkjente egenskaper

Hyaluronsyren har en utfyllende effekt og er en av de mest effektive fuktighetsgivende ingrediensene.
I tillegg til hyaluronsyrens evne til å tiltrekke seg og holde på vann, er den også naturlig lett og kan brukes til nesten alle hudtyper, noe som gjør den ytterst universell.

Hyaluronsyre gir fuktighet

Etter hvert som vi blir eldre, avtar fuktigheten i huden. Dette påvirker hudens naturlige evne til å fungere som en barriere mot stressfaktorer fra omgivelsene rundt.
Hyaluronsyre er en effektiv ingrediens for å tilføre fuktighet til huden, på samme måte som den holder øynene fuktige og leddene fleksible.

Acide3 466x600 M
Acide1 1 466x850 L

Effektiv i både stor og liten størrelse

Hyaluronsyre finnes i dag i både stor og liten molekylstørrelse, som begge har hver sine fordeler.
Dette er viktig siden huden absorberer dem forskjellig. Den lille trenger dypt inn i huden mens den store danner en fin hinne, som har en gunstig og betennelsesdempende effekt.

Hyaluronsyre mot tørr hud

Hyaluronsyre er bra for alle hudtyper og aldre da dens grunnleggende egenskaper er å tilføre fuktighet og elastisitet til huden. Men spesielt dersom du pleier å ha tørr hud vil hyaluronsyre kunne bidra med den ekstra fuktigheten som huden kanskje mangler.

 

Hyaluronsyre og C vitamin

 

Hyaluronsyre og C-vitamin er et fantastisk makkerpar som kombinert gir deg det beste fra begge verdener. Hyaluronsyre tilfører fuktighet og smidighet, mens C-vitamin bidrar med å gi huden glød. I tillegg kan C-vitamin bidra til en normal dannelse av kollagen i huden.