first fixed slider

Hva er aloe vera?

Aloe vera-planten er en sukkulent med tykke, grønne blader. Planten lagrer vann i bladene, noe som gjør de i stand til å holde på vannet. I tørt vær lukker planten porene sine slik at de kan overleve selv i høye temperaturer uten å tørke ut.

I bladene finnes en gel-lignende substans, aloe vera-gel, som også forsegler fuktigheten. Det er denne delen av planten som brukes i produkter, da det er en naturlig beroligende ingrediens. Du kan kanskje huske det fra første gang du smurte aloe vera-gel på solbrent hud? Det er ikke noe som føles særlig forfriskende. 

aloevera1

Hvordan bruker jeg aloe vera?

En enkel måte å få fingrene i den allsidige ingrediensen på, er ved å trekke ut den kjølende, rene aloe vera-gelen direkte fra planten. Det gjøres ved å trekke bladet av en aloe vera-plante, skjære den opp langs kanten og så skrape gelen ut med en skje. 
Du kan velge å påføre gelen direkte fra planten eller bruke en fuktighetskrem eller lignende som inneholder aloe vera. Det er en ingrediens som enkelt absorberes i huden.
 

Historien bak aloe vera

Den populære ingrediensen menes å gå helt tilbake til det gamle Egypt som kalte aloe vera for ‘udødelighetsplanten’. Her ble gelen hemmeligheten bak fysisk skjønnhet og helse. 
Planten ble sådd på steinutskjæringer og var blant de mange gavene som ble gitt til avdøde faraoer for å følge de på reisen til underverdenen. 
Aloe vera-planten ble ansett for å være en hellig plante, skjenket av gudene.

aloevera2

Hva er aloe vera bra for?

Aloe vera er kjent for sin allsidighet og helende virkning på huden. Denne ingrediensen er effektiv mot alt fra innsektstikk, brannsår og forbrenninger, til eksem og andre hudlidelser, da den både beroliger og kjøler huden.

Gelen som lagres i aloe vera-plantens blader inneholder glyserinproteiner som har beroligende egenskaper. I aloe vera finnes også polysakkarider som har gjenoppbyggende egenskaper. 

I tillegg tilfører aloe vera masse fuktighet til huden. Påfør for eksempel gelen i ansiktet for en avslappende og fuktighetsgivende maske. 

Sist, men ikke minst har aloe vera-gelen en antibakteriell effekt. Den inneholder et antibakterielt stoff som gjør den velegnet som barberskum eller barbergelé. Den er også effektiv som øyensminkefjerner, spesielt dersom man har sensitiv hud.

Aloe vera-produkter

Den populære planten har vært elsket i tiår og er fortsatt ytterst populær i hele verden. Det er den blant annet fordi den sies å være god for utallige ting. Derfor finner du også aloe vera i forskjellige pleieprodukter som kremer, serum, kosttilskudd eller hårpleie. 

I hudpleie er den grønne planten god til å gi fukt og berolige huden. Ofte finner du aloe vera i aftersun produkter.