Argan1

ARGANOLJE ER RIK PÅ FORDELER

Argantreet er en fjern slektning av mandelen og vokser kun i Marokko, hvor det har vært elsket og brukt siden Berberne første gang krysset de øde slettene. Arganoljen har en deilig nøtteaktig smak og sammen med andre naturlige oljer har arganolje et av de høyeste innhold av antioksidanten E-vitamin. I tillegg er arganolje rik på fettsyrer og squalen.
Argan2

ARGANOLIE: TERAPI I EN FLASKE

ARGANOLJENS FUKTGIVENDE EGENSKAPER
Takket være sine naturlige mykgjørende egenskaper holder arganolje på fukt. Oljesyren i denne høykonsentrerte og tette oljen hjelper til å bevare en god oljebalanse.

ARGANOLJENS ANDRE EGENSKAPER
Arganolje tilstopper ikke porene og kan brukes på huden. Arganoljen inneholder linolsyre og har en høy konsentrasjon av E-vitamin, hvilket betyr at den er rik på antioksidanter som hjelper til å bekjempe frie radikaler.

Argan2
Argan3

ARGANOLJE FOR GLANSFULLT HÅR

Ren arganolje gir med sine naturlige mykgjørende egenskaper glans og kan hjelpe til å gjøre håret lettere å gre ut.
Argan4

ARGANOLJEN HAR FORANDRET LOKALSAMFUNNET I MAROKKO

Etterhvert som fordelene ved arganolje har blitt kjent og verdsatt verden over, har etterspørselen etter ingrediensen steget eksplosivt. Kooperativene bestående av lokale kvinner har skutt opp for å imøtekomme etterspørselen. De arbeider oftest bærekraftig ved f.eks. kun å høste nøtter som har falt på bakken. Den bærekraftige tilgangen gjør at den voksende etterspørselen etter arganolje påvirker miljøet mindre. Og da argantreets røtter bekjemper jorderosjon, er det viktig for økosystemet at det bevares en sunn og produktiv populasjon av trærne.
Argan4