Har du fått gulskjær i det blonde håret ditt? Vet du ikke helt hvordan du skal ordne det? Se våre råd!

Enten om det kommer av overdreven hårvask, opphopning av produkt eller ytre faktorer, så kan blondt hår ofte få uønskede oransje og gule toner. Her kan du lese hvordan man kan fikse dette problemet.

Har du fått gulskjær i det blonde håret ditt? Vet du ikke helt hvordan du skal ordne det? Se våre råd!

Beskyttelse
Når blondt håret får et gulaktig skjær er ofte en av de store synderne ytre faktorer. Det er særlig noe man ser etter sommeren når håret har vært utsatt for UV-stråler og klor. For å unngå det gule håret du frykter, kan du bruke en hatt når du soler deg og en badehette når du bader i klorvann. Husk også å bruke et varmebeskyttende produkt i håret når du føner håret eller bruker andre varme stylingverktøy. Det vil sikre at dine fargede lokker er bedre beskyttet og at fortsetter å se livlige ut. 

De riktige produktene
En annen måte å motvirke den gule effekten i blonde hårfarger er ved å nøytralisere den med en såkalt silver eller purple shampoo som inneholder lilla pigmenter.

Farging
Hvis du ikke har naturlig lys blondt hår blir du kanskje nødt til å bleke håret for å oppnå ønsket nyanse Det er en overgangsfarge fra din nåværende hårfarge og kan gjøre håret gulaktig. Du må finne det rette produktet og den riktige påføringsmetoden for å unngå at den gule pigmenteringen forblir i håret Pass på å undersøke hvilket produkt og hvilken metode som passer best til deg ved å sammenligne din naturlige base med den blonde fargen som vises på pakken med blekingsproduktet. Ask og platinablonde nyanser fungerer spesielt godt til å nøytralisere gulaktige toner, men uansett hvilken farge du velger må du passe på å følge instruksjonene nøye. 

Hårkur med fargepigmenter

Kjøp en hårkur som inneholder fargepigmenter i en kald tone for å minimere gulskjær og tilføre ekstra glans. En hårkur med kalde fargepigmenter kan dempe oransje og gule nyanser i håret samtidig som den gir håret god og nødvendig næring og pleie. Faktisk så er denne typen hårkur et ekstremt nyttig verktøy du kan bruke for å passe på at håret ditt holder seg i topp form enten det er farget eller ikke.  

Det vil altså si at hvis ditt blonde hår begynner å få gulskjær er det ingen grunn til panikk. Det finnes mange muligheter for å gjenskape en flott blond farge i håret på uten at det tar lang tid.