Slik farger du håret hjemme med vår steg for steg-guide for et fantastisk resultat

Lurer du på hvordan du skal farge håret i en farge som inspirerer deg? Det kan virke skremmende, men det er ingen grunn til å nøle med å farge håret hjemme. Hvis du følger disse enkle rådene steg for steg kan du få en fantastisk opplevelse med hjemmehårfarge.

Slik farger du håret hjemme med vår steg for steg-guide for et fantastisk resultat.

Start med at finne det riktige produktet
Det finnes et stort utvalg av farger tilgjengelig: Olias oljebaserte formel er uten ammoniakk for en behagelig duft og formelen med naturlige blomsteroljer gir optimal komfort til hodebunnen.
Color Sensation-serien gir resultater som ser naturlige ut, mens Nutrisse er beriket med oljer av naturlig opprinnelse.

Forberedelse er viktig
Før du starter er det lurt å ha alt klart og tilgjengelig ved siden av deg. Sørg for at hansker og eventuelle hjelpemidler står slik at du kan nå dem. Ta på deg en gammel t-skjorte eller legg et gammelt håndkle over skuldrene for å beskytte klærne dine, og du, det er lurt å beskytte overflatene på badet også, i tilfelle du skulle være uheldig å søle. 

Helt etter boken
Husk å utføre en allergitest 48 timer før du farger håret. Når du er klar til å begynne må du følge instruksjonene nøye. Hvis det står at fargen skal sitte i håret i 20-25 minutter skal du ikke vente i 40 minutter i håp om å oppnå et enda fyldigere resultat da dette kan skade håret ditt. Og husk at det er viktig å påføre fargen nøye for å gi en balansert dekning i hele håret.

Plei håret ditt etter farging
Unngå å vaske håret med sjampo i 2 til 3 dager etter hårfargingen. Det gir fargen tid til å feste seg til hårfibrene slik at fargen holder lenger. Når du skal vaske håret er det lurt å bruke produkter som er spesielt utviklet til farget hår. Hvis du har valgt en farge som er mye lysere enn din opprinnelige hårfarge kan du bruke en sjampo med blå eller lilla fargepigmenter for å unngå uønskede oransje eller gule undertoner i håret.

Slik farger du håret og får fantastiske resultater
Som du ser kan du godt farge håret hjemme så lenge du følger våre enkle steg. Når du er utrustet med den rette hårfargen og noen nærende produkter for å pleie håret ditt etterpå er det bare å sette i gang!