Brown Highlights Desktop Brown Highlights Mobile

Hva menes med brunette, og hvordan er det forskjellig fra mørkebrune hårfarger?

Hva menes med brunette?

De fleste bruker termen “brunette” som et synonym til mørkebrunt hår. Men visste du at det faktisk omfatter en hel rekke hårfarger, fra lysebrunt til mellombrunt ... og faktisk også over til sort hår? Det virker kanskje merkelig, men naturlig sort hår er faktisk en dyp brunfarge. Det ser sort ut på grunn av en kombinasjon av struktur og undertoner, men hvis du ser på håret gjennom et mikroskop vil du se at håret faktisk har en mørk brun farge.

Hva menes med brunette, og hvordan er det forskjellig fra mørkebrune hårfarger?

Så nå har vi konstatert at brunette betyr mer enn bare brunt hår. Og så spør du kanskje “hvorfor har det en betydning?”.  Fordi det betyr at dine muligheter er ubegrensede hvis du ønsker å bli brunette! Lys-, mellom- eller mørkebrun, valget er ditt - og du kan endre hårfargen hjemme - på en enkel og behagelig måte. Nå som du vet hva en brunette er kan du ta en titt på noen inspirerende fargeidéer. 

Å bli brunette


Enten du går for en mørkebrun fra Olia som er drevet av kraften fra oljer, en dyp gyllen mørkebrun fra Nutrisse eller noe helt annet, kan du sikkert finne din perfekte farge. Men hvordan bestemmer man seg for hvilken farge man skal velge? Hudtone kan ha stor betydning når man skal velge riktig hårfarge. Hvis du for eksempel har en kald hudtone med bleke  eller rosa undertoner vil en kald hårfarge ofte være det mest flatterende. Du som har en varm hudtone, med for eksempel gyllen eller oliven undertone, vil oftest få det flotteste resultatet med varme hårfarger som mørk rødbrun eller kastanje. Prøv å velge farger med røde eller oransje undertoner som kobber, karamell eller honning. Hvis du allerede er brunette kan du også velge å implementere en lysere fare som en kontrast, slik at du får brunt hår med highlights eller en vakker brunette balayage.

Uansett hvilken farge du velger kan du nå si at du er en stolt brunette.