lemongrass desktop lemongrass mobile

Hva er sitrongress, og hva er fordelen med å ha det med i hudpleierutinen din?

Sitrongress brukes ofte for å sette en ekstra spiss på enkelte matretter. Men visste du at det også kan brukes i hudpleie med fantastisk effekt? Les mer her om hvordan du kan bruke denne ingrediensen i hudpleierutinen til alt fra renseprodukter til en foryngende natts søvn.

Hva er sitrongress, og hva er fordelen med å ha det med i hudpleierutinen din?

Hva er sitrongress?

Til tross for navnet er det aromatiske tropiske *sitrongresset* ikke i familie med sitrusfamilien. Den friske og fruktige eteriske oljen dufter sitron. Sitrongresset kommer opprinnelig fra India og er et kraftfullt ekstrakt som er kjent for sine mange bruksmuligheter. Det virker avstressende for kropp og sjel og brukes til rensing av huden; det er ikke få deilige hudpleie- og skjønnhetsfordeler ved økologisk eterisk olje med *sitrongress*. 

Takket være den herlige, friske og litt syrlige sitrusduften er økologisk sitrongress blitt et naturlig valg til skjønnhetsprodukter. Studier har påvist at aromaterapi med eteriske oljer kan ha en beroligende effekt på kropp og sjel.  Og den fantastiske duften av økologisk eterisk sitrongressolje er en herlig måte å få sansene til å slappe av på og skjemme bort huden. For å oppleve kraften fra økologisk sitrongressolje selv kan du prøve rensegelé og balanserende ansiktskrem fra Garnier Bio.

5 fordeler med sitrongress

Reduserer overskytende olje 
En av de beste tingene med økologisk eterisk sitrongressolje er hvordan den hjelper til å redusere olje på huden og gjøre blank hud mer matt. Den hjelper til å forebygge at olje hoper seg opp og får huden til å trekke seg sammen slik at den oljen som allerede er på huden reduseres og huden får en vakker glød.

Bekjemper urenheter
I dag vet man at sitrongress har antibakterielle egenskaper og at det motvirker soppinfeksjon. Som en del i en hudpleieformel er det et fantastisk redskap for å bekjempe urenheter og for å holde huden ren.

Renser huden
Økologisk eterisk sitrongressolje har rensende egenskaper. Dette gjør den perfekt til hudpleieprodukter. 

Nøytraliserer frie radikaler
Antioksidanter hjelper til å nøytralisere frie radikaler som er skadelige for huden. Som en naturlig antioksidant er økologisk eterisk sitrongressolje også et forsvar i kampen mot frie radikaler og hjelper til å få huden til å se sunn og frisk ut.

Fremmer en god natts søvn 
Takket være dens beroligende og avslappende egenskaper, og ikke minst den vidunderlige duften, kan økologisk eterisk sitrongressolje hjelpe deg til å gli inn i en rolig natts søvn. Og alle vet at vi har behov for skjønnhetssøvn!

Kan det bli bedre!?  Prøv å utnytte sitrongressets fordeler i din hudpleierutine for en renere og freshere hud i dag.