Hvordan velge riktig solkrem til ansiktet basert på hudtonen din.

Solkrem er så viktig at den burde være en del av hudpleierutinen hver dag. Avhengig av hvilken formel du velger, kan den styrke hudens naturlige forsvar og beskytte den mot solens uttørkende og skadelige effekter. Er du usikker på hvordan du skal velge riktig solkrem til ansiktet basert på hudtonen samt forbedre hudens tekstur? Her er det du bør huske på...

Hvordan velge riktig solkrem til ansiktet basert på hudtonen din.

Hudtone: Selv om du har en mørkere hudtone som inneholder høyere mengder melanin, (som kanskje gjør at du tror du er fritatt for å bli solbrent), er det likevel en risiko for solskader. Enten du har mørk eller lys hudtone anbefales det på det sterkeste at du bruker en bredspektret solkrem for å beskytte effektivt mot både UVA- og UVB-stråler. 

Hudtype: Det finnes mange forskjellige typer solkrem til ansiktet på markedet så du kan velge den som passer best til din hudtype for å oppnå best mulig resultat.

Fet hud
Hvis du allerede har fet hud nøler du kanskje med å bruke en fet solkrem. Dette problemet kan løses ved å velge en solkrem med en ikke-fet formel og mattende effekt som ikke tilstopper porene. Alternativt kan en mist være et godt valg. Den lette formelen kan sprayes over hele ansiktet, det er ikke nødvendig å smøre ut og den føles ikke fet. Det forhindrer også at oljer fra hendene, som kan risikere å gjøre huden enda mer fet, overføres til ansiktet. 

Tørr hud
De fleste solkremer anbefales til tørr hud fordi de er utviklet for å hjelpe til med å bevare hudens fuktnivå. Hvis du har tørr hud kan du velge en nærende olje eller fuktighetsgivende krem som inneholder fuktighetsbevarende ingredienser for å gi huden din en etterlengtet fuktboost.

Kombinert
Hvis du har kombinert hud kan du med fordel velge en formel uten olje, men med fuktighetsgivende ingredienser for å sikre at huden holder seg fuktet uten at den blir fet. 

Sensitiv
Solkrem anbefales til alle med sensitiv eller sart hud, spesielt barn. Et meget godt valg er Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Mist, som er så lett at den kan brukes over makeup, og Sensitive Advanced Face Cream. Spesielt barn har ekstremt sensitiv hud så du bør bruke høy SPF og velge en solkrem som er spesielt utviklet til barn og barns sensitive hud. Barna bør forsøke å unngå solen mest mulig og beskyttes med klær, solhatt og solbriller.

Tid i solen

I tillegg til å ta hensyn til hudtonen, bør du vurdere hvor mye tid du kommer til å tilbringe i solen og påføre solkrem deretter. Ved lang og intens soleksponering anbefales en vannfast solkrem med SPF50 eller høyere. Det er viktig å påføre flere ganger, spesielt etter at du har badet eller hvis du har svettet mye. Solens stråler kan gå gjennom både skyer og vinduer, så husk at solkrem ikke bare skal brukes på stranden i sommerferien.  
Ved å følge disse tipsene bør du kunne vurdere hudtone, hudtype og hvor lang tid du skal være i solen og dermed velge riktig solkrem til ditt ansikt, slik at du er sikret best mulig beskyttelse og pleie som huden din fortjener hver dag.