Coloration FAQ Article image Coloration FAQ Article image

Hårfarger – Q&A

Det er enkelt å bruke hjemmehårfarge. Esken inneholder det du trenger og bruksanvisningen gir instruksjoner om hvordan du skal gjøre det, enten det er første gang du farger håret ditt eller du har behov for å farge etterveksten.

Hårfarger – Q&A

Er det enkelt å farge håret selv?

Det er morsomt å farge håret selv, fordi du kan gjøre det raskt og enkelt.

Men det er viktig at man leser instruksjonene på esken og i bruksanvisningen nøye før man farger håret. NB! Husk å utføre en allergitest 48 timer før du farger håret, hver gang du skal farge håret ditt.

Hvilken hårfarge kan jeg velge?

Før du farger håret må du tenke gjennom hvilket resultat du vil ha, og også se på hvilken hårfarge og hvilken hårkvalitet du har før du farger det. Hårets utgangspunkt, tidligere behandlinger og kvalitet er avgjørende for hva man kan oppnå med en permanent hårfarge. Håret deles inn i 10 toner: 1 er svart og 10 er ekstra lys blond. Velg gjerne en hårfarge som er en tonehøyde lysere enn din naturlige hårfarge. Man kan alltid farge håret en tonehøyde mørkere hvis man ikke er fornøyd med fargen, men man kan ikke farge et farget eller behandlet hår lysere, da må man avfarge det først.

Hvordan vet jeg hvilken hårfarge jeg får etter å ha farget håret mitt.

Husk at modellen på esken bare er en indikasjon på sluttresultatet. Man skal altså ikke velge nyanse etter modellens hårfarge. Resultatet av hårfargingen avhenger av din naturlige hårfarge og den fargen du eventuelt allerede har behandlet håret med tidligere. På esken vår finnes eksempler med før-bilder på forskjellige hårfarger og etter-bilder av hvordan resulatet blir.  Husk at hvis du allerede har et farget hår kan du ikke lysne det hvis ikke du avfarger det først. Et ufarget hår derimot, kan godt lysnes.

Hvor mange pakker hårfarge trenger jeg for å farge håret mitt?

Hvor mange pakker med hjemmehårfarge du trenger avhenger av hårets lengde, tykkelse og hvor mange hårstrå du har.   Det er viktig å bruke rikelig med farge slik at alt håret er dekket av fargeblandingen. En god tommelfingerregel er at hvis du har skulderlangt hår, bør du vurdere å bruke to pakker hårfarge.

Hvor ofte kan jeg farge håret mitt?

Vi anbefaler å vente minst 4-6 uker mellom hver gang du farger håret.

Jeg har grått hår og fargen dekker ikke de grå hårstråene mine, hva skal jeg gjøre?

Våre hårfarger er utviklet til å dekke grå hårstrå. Et grått hårstrå har en annen struktur og vi er klar over at det kan være problematisk og utfordrende å farge grått hår enten man har 100% naturlig grått hår eller man bare har noen få grå hårstrå. Det er viktig at man ikke vasker håret før man farger det.  Hvis man har 100% naturlig grått hår er det ekstra viktig å påføre rikelig med farge i hele håret slik at fargeblandingen dekker alt hår. Hvis man ikke har så mange grå hårstrå er det viktig å begynne fargepåføringen på de grå hårene.  Hvis du forlenger virketiden med 10 minutter lykkes fargingen av grått hår i de fleste tifellene.

Jo mørkere hårfarge desto bedre gråhårsdekning.

Kan jeg blande en 4.0 og en 7.0? Hvilket resultat får jeg hvis jeg blander disse?

Vi anbefaler ikke at man blander hjemmefarger selv. Vi har et bredt sortiment av hjemmefarger å velge i som er klare til bruk for å gjøre det så enkelt som mulig å farge håret selv hjemme.

Jeg er blondine og nå vil jeg gjerne være brunette, hva skal jeg gøre?

Vi anbefaler at man, hvis man skal farge håret mørkere, farger det gradvis mørkere. En god tommelfingerregel er å farge håret maksimalt to tonehøyder mørkere om gangen for å unngå misfarging. Man kan ikke farge håret mer enn to tonehøyder mørkere. Vil man ha mørkere hår enn to tonehøyder med én gang må håret forpigmenteres. Man kan også ha behov for å venne seg til sin nye hårfarge.  

Jeg har vært brunette i mange år og nå vil jeg være blond, hva skal jeg gøre?

En avfarging avfarger gammel hårfarge og bleker de naturlige fargepigmentene som finnes inne i hårstrået.  Hvor mange tonehøyder lysere man kan bli med en avfargning avhenger av tidligere behandlinger og hårets naturlige fargepigment. Man skal være oppmerksom på at man kanskje ikke kan gå fra å være mørkhåret til helt lys blond etter en avfarging. Det kan kreve flere avfarginger - og da er det viktig at håret har god kvalitet.

Hvordan pleier jeg behandlet hår for å bevare fargens intensitet og glans mellom hver gang jeg farger håret?

Det anbefales å bruke hårpleieprodukter spesielt utviklet til farget eller behandlet hår.